fbpx

Global Fashion Goals

Het speldje van de Global Goals Oss!

This text is only in Dutch because the Global Fashion Goals that I have been writing are only in Dutch. Sorry guys! While I was writing these Global Fashion Goals I heard news that the Fashion Revolution is going to publish a magazine about what Goals are most important for the Fashion industry. I am looking forward to reading that, and refer you to their website if Dutch is not on your list! Find a link to that here.

De Global Goals zijn veel in het nieuws tegenwoordig en het lijkt nog actueler te worden. Voor iedereen die niet weet wat de Global Goals zijn, ik heb een kort tekst van de website www.sdgnederland.nl hieronder voor je gekopieerd.

“De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015.”

Ik ben vrijwilliger in mijn woonplaats van de lokale Global Goals organisatie. Wij werken dus als een team aan deze Goals. Een link naar de Global Goals Oss is hier dus wel op zijn plaats! Door de Goals leer ik interessante mensen kennen die ook allemaal op hun eigen persoonlijke en bijzondere manier met de Goals verbonden zijn. Met hun hulp ben ik begonnen met de Global Goals te vertalen naar de Global Fashion Goals. Ik ben ervan overtuigd dat hoe beter we ons met de Goals kunnen identificeren, hoe meer ze deel uit gaan maken van ons leven. En dat op zijn beurt zorgt er weer voor dat ze ook haalbaar worden.

Persoonlijk voel ik me door mijn kledingstukken verbonden met de mensen die mijn kleding maken ook al wonen ze op plekken waar ik nog nooit ben geweest. De mensen die mijn kleding maken raken mijn kleding aan en bepalen hoe het er uit komt te zien. Ze verven de stoffen, ze naaien de kleding. Wanneer de artikelen afgemaakt zijn naaien ze er labels in of verpakken ze het in dozen om te verschepen. Dan worden ze in grote containers geladen op nog grotere schepen. Aan de andere kant van die reis worden ze weer op vrachtwagens geladen, nu herkenbaarder. Dan zou het zo maar eens kunnen zijn dat ze eerst nog in een groot distributie centrum terecht komen. Alwaar iemand met een vorkheftruck ze weer in vrachtwagens laadt, samen met andere artikelen van andere plekken van de wereld om in de winkel de collectie te vormen. In de winkel worden ze mooi uitgestald zoals iemand op het hoofdkantoor voor ogen had. Afhankelijk van de verkoopcijfers zullen er weer orders gemaakt worden voor de fabrieken van artikelen die er op lijken. Wat je koopt heeft dus effect op de volgende collecties!

De productie van kleding is niet transparant. Dus wanneer ik kleding gemaakt zie worden in een fabriek zal ik er van uitgaan dat die kleding ook mijn kleding zou kunnen zijn. (Een mooie lijst aan films kun je hier vinden.) De gezichten die ik zie zijn de gezichten van de dames die mijn kleding naaien. Helemaal wanneer ik bijvoobeeld in India zie dat er dames in sari’s typische Europesche mode naaien. Ze maken geen kleding voor India!

Het directe lijntje met onze kleding stopt dus niet in de winkels. Het gaat eigenlijk de wereld rond. De Global Goals zijn ook voor iedereen. Fashion heeft betrekking op iedereen. Maar iedereen heeft zijn eigen gewoontes. Zijn eigen oplossingen en zijn eigen manier om informatie te verzamelen. Met z’n allen weten we meer dan ik alleen. Daarom wil ik graag nu al het document, de Global Fashion Goals, openbaar maken. En wanneer je het doorleest en je het gevoel hebt dat ik iets mis zou ik graag willen dat je mij een berichtje stuurt. Dan stuur ik je de link zodat je het er zelf in kunt zetten, of ik pas het voor je aan. Zo hoop ik dat het document volledig kan worden. Zowel in de bronnen, waar de informatie vandaan komt, als in de creatieve oplossingen die ik zie gebeuren om me heen. Zodat het ook een manier is voor jou om ideeën op te doen over aanpassingen die je zou willen maken aan je consumentenpatroon.

Hier vind je de Global Fashion Goals….

2 thoughts on “Global Fashion Goals”

    1. Ik krijg die, geen idee of je die ook kunt kopen! Ik stel voor dat je deze vraag gaat stellen op de global goals website!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *